Alexandru CAPLAT

Biografie

Cine sunt eu ? Pentru cei ce nu mi-au studiat profilul personal de Facebook sau nu am avut plăcerea să interacționăm fizic, voi încerca să spun câteva cuvinte despre mine, pentru a “sparge gheața” .

Sunt născut în unul din cele mai frumoase orașe din țară, în Piatra Neamț, “perla “ Moldovei “de sub munte”. Studiile superioare le-am făcut în capitala țării, în cadrul Universității din București. Am absolvit , inițial, Colegiul de hidrologie, meteorologie și supravegherea calității mediului, din cadrul Facultății de Geografie, obținând specializarea de monitor mediu înconjurător. Ulterior, după încă doi ani de studiu, am finalizat secția de Știința Mediului, din cadrul aceleiași facultăți de Geografie, obținând , în urma licenței, titulatura de “specialist în știința mediului”. Câțiva ani mai târziu, după ce am început să lucrez în domeniul vânzărilor și marketingului, fortuit de oferta mult mai slabă din domeniul de studiu în care am absolvit, am făcut un master în managementul marketingului.

Încă din anul 2 de facultate mi-am cunoscut actuala soție, care este olteancă get-beget, din Craiova, care mă suportă și  mă sprijină de 22 de ani. Suntem căsătoriți  de 18 ani și avem împreună o fetiță de 7 ani, Raluca- Maria, născută și crescută în Timișoara, “casa” noastra de 10 ani.

Din punct de vedere profesional sunt director de vânzări într-o companie de distribuție de top la nivel național și am o experiență de peste 20 de ani în vânzări și marketing, din care, ultimii 16 ani, în funcțîi de coordonare a echipelor de vânzări de dimensiuni medii și mari, pe areale geografice sau domenii cât mai vaste.

Îmi place să cred că sunt un tip foarte organizat, riguros, analitic,  persuasiv, ce comunică lejer și căruia îi place să lucreze cu oamenii și să înțeleagă nevoile lor. Sunt orientat către rezultat și încerc să găsesc întotdeauna calea cea mai eficace pentru a ajunge să maximizez efectele acțiunilor mele și ale echipelor ce le coordonez.

Ca și om politic în devenire cred că sunt exponentul destul de aproape de ideal al sintagmei “oameni noi în politică”. Fac parte din “casta” corporatiștilor – angajat – nu am nici o afacere, nu sunt antreprenor, nici eu , nici soția și nici nu am în plan un astfel de proiect pe termen scurt sau mediu. Îmi doresc să dăruiesc comunității în mijlocul căreia trăiesc parte din timpul meu liber, din timpul familiei, energia, entuziasmul , expertiza și cunoștințele mele, cu scopul unic de a pune și eu o pietricică, cât de mică, la construcția unui viitor mai bun, în România, în Timiș pentru generațiile următoare, din care fac parte copii ca și fetița mea.

Experiență profesională

Ian 2014 - prezent

REGIONAL SALES MANAGER( Retail Traditional Trade)

NORDIC IMPORT EXPORT CO SRL

Apr 2004 – dec 2013

REGIONAL SALES MANAGER( Retail Traditional Trade)

BERGENBIER SA(former Anhauser Bush InBev Romania)

Ian 2001 – mart 2004

BUSINESS DEVELOPER

COCA COLA HBC ROMANIA SRL

Educație

2006 - 2007

Master - " Managementul Marketingului " in cadrul Centrului Regional de Instruire in Administrarea Afacerilor Publice si Private

Universitatea Tehnică " Gh. Asachi ", Iași

1998 - 2003

Colegiul de Hidrologie, Meteorologie și Supravegherea Calității Mediului - cursuri de zi - Diplomă de Absolvire " MONITOR MEDIU ÎNCONJURĂTOR"; Facultatea de Geografie/ specializarea Știința Mediului - cursuri frecv redusă - Diplomă de Licență " LICENȚIAT ÎN ȘTIINȚA MEDIULUI "

Universitatea din București, Facultatea de Geografie

1994 - 1998

absolvit liceul cu Diplomă de Bacalaureat; atestat profesional în meseria de : " OPERATOR CALCULATOR, ANALIST PROGRAMATOR - AJUTOR "

Colegiul Național de Informatică, Piatra Neamț

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support